چرا در شیعه اذان عصر و عشا نداریم ولی در اهل سنت این دو اذان وجود دارد؟
پرسش
چرا در شیعه اذان عصر و عشا نداریم ولی در اهل سنت این دو اذان وجود دارد؟
پاسخ اجمالی

جمع بین نماز های ظهر باعصر و مغرب با عشاء در تشیع امر جایزی است که روایات متعددی نیز بر این مطلب و جواز آن از پیامبر(ص) و اهل بیت (ع) وجود دارد. [1]

از جایی که شیعیان معمولاً بین این نماز ظهر با عصر و نماز مغرب با عشا جمع می کنند بر طبق روایات و فتاوای مراجع عظام تقلید در این صورت، اذان از نماز عصر و عشا ساقط می شود [2] ولی اگر نماز عصر را در وقت مختص خود و نماز عشا را نیز در وقت مختص خود خوانده شود، گفتن اذان برای هر کدام از این نماز ها اشکالی ندارد.

اما اهل سنت چون بین نمازهای عصر با ظهر و عشا با مغرب فاصله می اندازند می توانند برای هر چهار نماز اذان بگویند.

نمایه مربوط:

سؤال 3216 (سایت: 3473)(روش پیامبر و ائمه در جمع بین نماز ظهر و عصر).

[1] نک: کلینی،محمد بن یعقوب،کافی،ج 3، ص 286، بَابُ الْجَمْعِ بَیْنَ الصَّلَاتَیْن‏،دار الکتب الاسلامیه،تهران، 1365.

[2] برای آگاهی بیشتر نک: سؤال 449(سایت:481) در همین سایت.