آیا در غسل، رساندن آب به تمام موهای سر واجب است؟
پرسش
شغل من نقاشی ساختمان است. اگر موی سر آغشته به رنگ شود برای غسل جنابت آیا باید این رنگ از تک تک موهای سر پاک شود؟
پاسخ اجمالی

در غسل باید موهاى کوتاهى را که جزء بدن حساب مى‏شود، بشویند و شستن موهاى بلند واجب نیست، بلکه اگر آب را طورى به پوست برساند که آنها تر نشود، غسل صحیح است ولى اگر رساندن آب به پوست بدون شستن آنها ممکن نباشد، باید آنها را بشوید که آب به بدن برسد.

پاسخ تفصیلی

مراجع تقلید معاصر می فرمایند: در غسل باید موهاى کوتاهى را که جزء بدن حساب مى‏شود، بشویند و شستن موهاى بلند واجب نیست، بلکه اگر آب را طورى به پوست برساند که آنها تر نشود، غسل صحیح است ولى اگر رساندن آب به پوست بدون شستن آنها ممکن نباشد، باید آنها را بشوید که آب به بدن برسد.

بله حضرت امام خمینی ره و آیات عظام اراکى و مکارم شیرازی فرموده اند بنا بر احتیاط واجب لازم است موهای بلند هم شسته شوند[1] که مقلدین آنان می توانند در این مسئله به یکی از مراجع دیگر رجوع کرده و به فتوای او عمل کنند.

بنا براین شما باید رنگ موهای کوتاهی که جز بدن محسوب می شود، را برطرف نمائید، اما برطرف کردن رنگ موهای بلند لازم نیست، چون با وجود آن می توان آب را به پوست سر رساند.

[1]. توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص222 ، مسأله 379.