اگر مثلاً در یک خوشه غوره یک دانه یا دو دانه انگور باشد، آیا از لحاظ شرعی در تهیه آبغوره مشکلی ایجاد نمی شود، با توجه به اینکه آبغوره بعد از تهیه جوشانده می شود؟
پرسش
با سلام؛ برای تهیه آبغوره های خانگی گاهی در میان غوره ها مقداری غوره ی تقریبا شیرین هم موجود است که جداسازی آن سخت می باشد،آیا از لحاظ شرعی در تهیه آبغوره مشکلی ایجاد نمی شود،با توجه به اینکه آبغوره بعد از تهیه جوشانده می شود؟
پاسخ اجمالی

به مسئله 203 توضیح المسائل حضرت امام خمینی(ره) توجه کنید:

اگر مثلاً در یک خوشه غوره یک دانه یا دو دانه انگور باشد چنانچه به آبى که از آن خوشه گرفته مى‏شود آب غوره بگویند و اثرى از شیرینى در آن نباشد و بجوشد، پاک و خوردن آن حلال است.[1]

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 123.