آیا از نظر اسلام حکمی برای ازدواج اجباری بین یک پسر و دختر که به رابطه جنسی آلوده شده باشند، وجود دارد؟
پرسش
آیا از نظر اسلام حکمی برای ازدواج اجباری بین یک پسر و دختر که به رابطه جنسی آلوده شده باشند وجود دارد؟
پاسخ اجمالی

اجباری برای ازدواج زانی با زانیه در اسلام وجود ندارد، اما در "مواردی که قاضی می تواند عفو کند و از اجراى حدّ صرف نظر کند، حق دارد عفو کردن را مشروط به ازدواج آنها نماید."[1]

با این حال سؤال مذکور را از دفاتر مراجع عظام استفتاء نمودیم که پاسخ های دریافتی به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

چنین مطلبی صحیح نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

هیچ کس را نمى توان مجبور به ازدواج کرد; ولى حاکم شرع مى تواند، در صورتى که زنا از طریق اقرار ثابت شود، عفو او را مشروط به ازدواج کند و اگر ازدواج نکرد یک صد تازیانه به او بزند.

پاسخ آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

ازدواج بین این دو ضروری نیست. هرچند توبه بر هردو واجب است.

برای آگاهی بیشتر به نمایه های زیر مراجعه فرمایید:

1. نمایه: فلسفه ازدواج در اسلام، سؤال شماره 1300 (سایت: 1283).

2. نمایه: انتخاب همسر، سؤال شماره 2102 (سایت:2167).

3. نمایه: اسلام و ارتباط سالم بین دختر و پسر، سؤال شماره 1044 (سایت: 1110).

4. نمایه: کیفیت توبه از زنا، سؤال شماره 7827 (سایت: 7929).