آیا در اسلام مجازاتی وجود دارد که بر اساس آن بتوان شخص مجرم و یا جنازه او را در آتش سوزاند؟
پرسش
آیا آتش زدن جنازه یا فرد مُجرم زنده در اسلام وجود دارد؟
پاسخ اجمالی
. در باب احکام فقهی، شخصی که با وجود متأهل بودن و دسترسی به همسر خویش مرتکب گناه کبیره لواط شده باشد، آتش زدن به عنوان یکی از مجازات‌های او اعلام شده است.[1]
2. گزارش‌هایی وجود دارد که امام علی(ع)، افرادی را به دلیل آنکه ادعای پیامبری کرده و یا خود حضرتشان را خدای خود دانستند، در آتش سوزاندند.[2]
اما در موارد دیگر مانند به آتش‌کشیدن جنازه ابن ملجم،[3] به دلیل معتبر نبودن این نقل‌ها، نمی‌توان آن‌را پذیرفت.

[1]. نجفی، محمد حسن، جواهر الکلام فی شرح شرائع الإسلام، ج 41، ص 381، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ هفتم، 1404ق؛ خمینى، سید روح الله، توضیح المسائل (محشّی)، محقق، بنى هاشمى خمینى‌، سید محمد حسین، ج ‌2، ص 817، قم، دفتر انتشارات اسلامى، چاپ هشتم‌، 1424ق.