«فی هذه الساعة و فی کل ساعة» در دعای سلامتی امام مهدی(عج) متعلق به «کن لولیک» است و یا «صلواتک»؟
پرسش
سلام؛ در دعای سلامتی امام مهدی(عج): «فی هذه الساعة و فی کل ساعة» متعلق به «کن لولیک» است؟ یا متعلق به «صلواتک»؟
پاسخ اجمالی
دعای معروفی که برای سلامتی امام مهدی(عج) خوانده میشود، به عبارتهای مختلف نقل شده است که در اکثر آنها جمله «صلواتک علیه و على آبائه‏» وجود نداشته، بلکه به این صورت آغاز میشود: «اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ فُلَانِ بْنِ فُلَانٍ فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی کُلِّ سَاعَةٍ وَلِیّاً وَ حَافِظاً ...».[1] در اقبال الاعمال نیز چنین آمده است: «اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْقَائِمِ بِأَمْرِکَ الْحُجَّةِ مُحَمَّدِ بْنِ الْحَسَنِ الْمَهْدِیِّ عَلَیْهِ وَ عَلَى آبَائِهِ أَفْضَلُ الصَّلَاةِ وَ السَّلَامِ فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی کُلِّ سَاعَةٍ وَلِیّا... ».[2]
این نقلها نشان میدهد که عبارت «فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی کُلِّ سَاعَةٍ‏» متعلق به جمله « کُنْ لِوَلِیِّکَ» است؛ چون در آنها  جمله «صلواتک» وجود ندارد که که جار و مجرور متعلق به آن شود. بر این اساس، در نقلهایی که «صلواتک ...» در آنها وجود دارد، این عبارت را باید جملهای معترضه دانست.

[1]. شیخ طوسی، تهذیب الاحکام، محقق، موسوی خرسان، حسن، ج 3، ص 103، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق؛ کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، تهران، ج 4، ص 162، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.
[2]. ابن طاووس، علی بن موسی، اقبال الاعمال، گردآورنده، آخوندی، محمد، ج 1، ص 85، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ دوم، 1367ش.