کد سایت fa9147 کد بایگانی 9050 نمایه اسامی پنج تن (ع) در کتاب مقدس
طبقه بندی موضوعی کلیات|اهل بیت و ذوی القربی
اصطلاحات انجیل
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
آیا اسامی پنج تن (ع) در تورات و انجیل آمده است؟
پرسش
آیا در کتاب مقدس اسامی پنج تن (ع) نوشته شده؟
پاسخ اجمالی

بر طبق برخی احادیث اسامی پنج تن آل عباء (ع) یعنی پیامبر اکرم (ص)، امام علی(ع)، حضرت زهراء (ع)، امام حسن مجتبی(ع) و امام حسین(ع) در انجیل و تورات ذکر شده است از جمله در  مناظرات امام رضا (ع) با جاثلیق (از مقامات کلیسا) و رأس الجالوت ( رهبر یهودیان) به این نکته اشاراتی شده است.

پاسخ تفصیلی

اگر چه ممکن است در اثر تحریف، نام  و اسامی پنج تن در اناجیل و تورات فعلی که در نزد پیروان مسیحیت و یهود رواج دارد، وجود نداشته باشد [1] ، اما بر طبق برخی احادیث اسامی پنج تن آل عباء (ع) یعنی پیامبر اکرم (ص)، امام علی(ع)، حضرت زهراء (ع)، امام حسن مجتبی(ع) و امام حسین(ع) در انجیل و تورات ذکر شده است از جمله در مناظرات امام رضا (ع) با جاثلیق (از مقامات کلیسا) و رأس الجالوت ( رهبر یهودیان) آمده است که حضرت رضا علیه السلام در مناظره با جاثلیق برای اثبات نبوت حضرت رسول الله صلی الله علیه و اله و سلم از انجیل دلائل زیادی بیان کردند و فرمودند: "ایمان بیاور"، بعد از استدلالات محکم امام رضا (ع) جاثلیق گفت: این پیغمبری که می گوئی اسمش در تورات و انجیل آمده و به نبوت او بشارت داده شده است اسم او محمد صلی الله علیه و آله و سلم و وصیش علی و دخترش فاطمه و دو پسرش حسن و حسین است.... در ادامه همین روایت آمده است که حضرت برای رأس الجالوت از تورات استدلاتی را فرمودند! پس از مباحثات فراوان سرانجام رأس الجالوت گفت:" اگر نبود مسئله ریاست من بر یهود هر آینه به حضرت محمد(ص) ایمان می آورم و من کسی را داناتر به تورات و انجیل از شما ندیده ام و در تورات نام احماد و الیا و بنت احماد و شبر و شبیر آمده است که تفسیرش به عربی همان محمد صلی الله علیه و آله وسلم و علی و فاطمه و حسن و حسین است..." [2] این بخش از روایت به خوبی بیانگر اعتراف بزرگان مسیحیت و یهودیت به ذکر اسامی پنج تن (ع) در انجیل و تورات است.

[1] . نمایه مرتبط: تحریف انجیل و بشارت عیسی (ع) به آمدن پیامبر اسلام، سؤال 3661 (سایت: 4390).

[2] . بحارالأنوار ج 49 ص 76- 78 باب 4- وروده علیه السلام البصرة و الکوفة و ما ظهر منه ع فیهما من الاحتجاجات و المعجزات، حدیث1.