در صورتی که شخص مغازه به ارث رسیده خود را بفروشد و یا معاوضه نماید، در آن صورت آیا به این مغازه جدید خمس تعلق می گیرد یا خیر؟
پرسش
شخصی مغازه ای در بیست سال پیش به ارث رسیده است و اکنون قصد دارد آن را بفروشد و مغازه ای بخرد یا با مغازه ای با همان قیمت معاوضه نماید آیا به این مغازه جدید که خریده یا معاوضه نموده خمس تعلق می گیرد یا خیر
پاسخ اجمالی

پاسخ دریافتی از دفاتر مراجع عظام به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

در فرض سؤال خمس ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

مال الارث خمس ندارد، هر چند سالها بماند و هزینه نگردد. ولى چنانچه ترقّى قیمت پیدا کند و قبل از سال خمسى هزینه نگردد، ترقّى قیمت آن خمس دارد.

پاسخ آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) در خصوص سؤال مذکور به این شرح است:

ظاهراً به مورد سؤال خمسی تعلق نمی گیرد.

برای آگاهی بیشتر به نمایه زیر مراجعه شود:

نمایه: خمس آپارتمان موروثی، سؤال شماره 6235 (سایت: 6415).