آیا برداشتن ابرو برای مردان جایز است؟
پرسش
آیا برداشتن ابرو برای مردان جایز است؟
پاسخ اجمالی

برداشتن ابرو به خودی خود اشکال شرعی ندارد، مگر اینکه مفسده انگیز بوده یا مصداق تشبّه مرد به زن محسوب شود و یا موجب ترویج فرهنگ مبتذل غرب به حساب آید.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
اگر تشبّه مرد به زن محسوب شود و یا مفسده انگیز باشد و یا ترویج فرهنگ مبتذل غرب به حساب آید جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
فی نفسه مانعی ندارد [2].
دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
جایز نیست مردان خود را شبیه زنان کنند، ولی اصلاح جزیی و مرتب کردن بعضی از قسمتها که منظره خوشایندی ندارد، اشکالی ندارد.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

برداشتن ابرو در مردان اشکالی ندارد؛ مگر این که عنوانی محرّم مانند شباهت به زنان بر آن صدق کند که در این صورت حرام است.

لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای و مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.