آیا حدیثی با این مضمون داریم که: اگر نماز صبح کسی قضا شود، اگر به اندازه تمام کوه‌ها طلا در راه خدا بدهد جبران نخواهد شد؟ اگر بله دلیل آن چیست؟
پرسش
آیا حدیثی با این مضمون داریم که: اگر نماز صبح کسی قضا شود، اگر به اندازه تمام کوه‌ها طلا در راه خدا بدهد جبران نخواهد شد؟ اگر بله دلیل آن چیست؟
پاسخ اجمالی
بنابر تحقیق و جست‌وجو؛ حدیث مطرح شده در پرسش را در منابع نیافتم. هرچند در اینترنت و برخی کتاب‌ها این حدیث بدون مدرک و منبع حدیثی وجود دارد و به صورت متن زیر شایع شده است:
شخصى خدمت امام صادق(ع) رسید و براى انجام کارى استخاره کرد، و استخاره بد آمد، ولى وى اعتنا به استخاره نکرد و کارش را که تجارت بود آغاز کرد، به مسافرت رفت و اتفاقاً در مسافرت به او خوش گذشت و سود بسیارى هم عایدش شد! وقتى به مدینه بازگشت از این‌که استخاره امام صادق(ع) بد آمده بود تعجب کرد، چون در مسافرت به او خیلى خوش گذشته و سود زیادى هم برده بود.
لذا خدمت حضرت رسید و جریان را از ایشان سؤال کرد، امام صادق(ع) تبسمى نمودند و فرمودند: «به یاد دارى که در مسافرتت در فلان منزل آن‌چنان خسته بودى که خوابت برد، و وقتى بیدار شدى که آفتاب طلوع کرده و نماز صبحت قضا شده بود؟ اگر خداوند تبارک و تعالى آنچه را که در دنیا است، به تو داده بود، جبران دو رکعت نماز قضا شده‌ات نمی‌شد».[1]
گفتنی است در صورت مشاهده گزارش‌های مستند دیگر، این پاسخ ویرایش و تکمیل خواهد شد.

[1]. مظاهری، حسین، جهاد با نفس، ج 3، ص 27، قم، فدک فاطمى‏،  چاپ هشتم‏، 1383ش.