منظور از عهد جدید و عهد عتیق چیست؟
پرسش
منظور از عهد جدید و عهد عتیق چیست؟ .
پاسخ اجمالی

آنچه به عنوان «کتاب مقدس» شناخته می‌شود از دو بخش تشکیل یافته است؛ «عهد عتیق (قدیم)» و «عهد جدید». مراد از عهد قدیم و یا عهد عتیق، مجموعه کتاب‌های مقدس یهودیان است و شامل تورات (5 کتاب یا فصل)، مکتوبات مورخان (17 کتاب) و نوشته‌های پیامبران قبل از عیسی(ع) (17 کتاب) می‌شود.

مسیحیان علاوه بر مقدس‌شمردن عهد عتیق، به عهد جدید نیز معتقد و پای‌بندند.

«عهد جدید» شامل مجموعه کتاب‌هایی است که بعدها توسط سران مذهبی مسیحیت به عنوان متون تأیید شده اعلام شده‌اند.

کتاب‌های عهد جدید عبارتند از: انجیل متی، انجیل مرقس، انجیل لوقا، انجیل یوحنا، کتاب اعمال رسولان، مجموعه رساله‌ها و نامه‌های حواریون، و مکاشفات یوحنا.

 البته به غیر از مجموعه عهد جدید، کتاب‌های دیگری هم از نویسندگان کهن مسیحی وجود دارد که کلیسا، اعتبار آنها را تأیید نکرده است، از جمله انجیل برنابا که جنبه الوهی حضرت عیسی(ع) را نفی کرده، او را پسر خدا نمی‌داند و به صلیب کشیدنش را نمی‌پذیرد.

گفتنی است که در مجموعه عهد جدید به احکام شرعی پرداخته نشده و مسیحیان در این زمینه به عهد قدیم مراجعه می‌کنند.

مسلمانان اجمالا به کتاب‌های مقدس یهودیان و مسیحیان ایمان دارند؛ اما با توجه به این که بر اساس صریح قرآن، معتقدند که در آنها تحریف‌هایی رخ داده است. و هر موضوع مطرح شده در این کتاب‌ها باید جداگانه و بر اساس معیارها و موازین پذیرفته شده در اسلام مورد بررسی قرار گیرد.