طبق قوانین آموزشی در دوره عمومی پزشکی، دانشجویان باید در هنگام زایمان یک زن حضور داشته باشند، آیا این کار برای مردان جایز است؟
پرسش
سلام؛ بنده دانشجوی پزشکی هستم. دانشجویان در دوره مقدماتی(حتی دانشجویان غیر رشته زنان و زایمان)، الزاماً باید هنگام زایمان یک زن حضور داشته باشند. حکم دیدن و لمس عورتین چیست؟(بنده می‌دانم که محال است در طول زندگی با پدیده زایمان روبرو شوم، ولی با توجه به قانون دانشگاه باید حضور داشته و عمل زایمان را صرفاً جهت آموزش انجام دهم) ضمناً گاهی دیده شد که رؤیت و لمس عورتین غریزه شهوت را در دانشجویان پزشکی به وجود می‌آورد، وظیفه بنده چیست؟
پاسخ اجمالی

در فرض سؤال، حضور در چنین جلسات و نگاه و لمس مزبور حرام است، مگر این‌که ضرورتی ایجاب کند که صرفاً در حد رفع ضرورت، جایز خواهد بود.

 ضمائم:

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):

جایز نیست.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

عمل به قانونی که خلاف شرع باشد جایز نیست و لذا شرکت در جلسات مذکور مجوز شرعی ندارد.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

چنانچه ضرورت نداشته باشد، جایز نیست.

 حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

نگاه و لمس مزبور در حدی که برای آموزش لازم است، حرام نیست؛ هرچند بهتر است تا جایی که ممکن است از این کار پرهیز شود.

لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.