آیا توصیه شده که قبل از آغاز وضو، ذکر «لا اله الا الله» بگوییم؟
پرسش
سلام؛ آیا این روایت «هرکس پیش از وضو هفت بار «لا اله الا الله» بگوید خداوند متعال ده برابر تمام دنیا در بهشت به او عطا میکند»، صحیح است؟
پاسخ اجمالی
بر اساس گزارشی، پیامبر اسلام(ص) در مورد فضیلت گفتن ذکر «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ»[1] قبل از وضو، فرمود: «مَنْ قَالَ سَبْعَ مَرَّاتٍ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ قَبْلَ أَنْ یَتَوَضَّأَ یُعْطَى فِی الْجَنَّةِ مِقْدَارَ الدُّنْیَا کُلِّهَا عَشْرَ مَرَّات‏»؛[2]
هر کس قبل از وضو گرفتن، هفت مرتبه ذکر «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» را بگوید، ده برابر تمام دنیا در بهشت به او عطا میشود.
بر فرض قبول این روایت، این فضیلت براى کسانى نیست که تنها الفاظ آنرا بخوانند، و مفاهیم آنرا به فراموشی سپارند، بلکه این عظمت به دلیل محتواى عظیم این جمله است. محتوایى بیدارگر، ایمانبخش، مسئولیتآفرین و تقوازا که وقتى انسان در آن اندیشه کند و این اندیشه در اعمال او پرتوافکن گردد، خیر دنیا و آخرت را براى او به ارمغان میآورد.[3]

[2]. قطب الدین راوندی، لب اللباب، به نقل از بروجردی، سید حسین، جامع أحادیث الشیعة فی احکام الشریعه، مؤلف، معزی ملایری، اسماعیل، ج 2، ص 264، قم، مهر، 1373ش؛ محدث نوری، حسین، مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج 1، ص 323، قم، مؤسسه آل البیت(ع)، چاپ اول، 1408ق.