آیا برای ازدواج با دختر غیر مسلمان، اجازه پدر او لازم است؟
پرسش
آیا در ازدواج با دختر باکره غیر مسلمان(اهل کتاب) اجازه پدر او شرط است؟
پاسخ اجمالی

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):

در مورد سؤال، اجازه پدر و یا جد پدری بنابر احتیاط واجب شرط صحت عقد - موقت - است؛ مگر آنکه در آئین‌شان اذن را شرط ندانند.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر دختر باشد چنانچه ولیّ او (پدر یا جد پدری) در امر ازدواج به طور مطلق دخالت نکند بنابر احتیاط واجب باید اجازه بگیرد.

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):

اگر اذن پدر را شرط نمی‌دانند لازم نیست.

حضرت آیت الله العظمی علوی گرگانی (مد ظله العالی):

اگر در دین آن دختر اجازه پدر شرط باشد باید اجازه کسب شود ضمنا عقد دائم با اهل کتاب بنابر احتیاط جایز نیست.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در صورتی که دختر سن کمی نداشته و دارای رشد کافی عقلی و جسمی بوده و قدرت تشخیص مصالح خود را داشته باشد چنانچه مفسده‌ای پیش نیاید، ازدواج با او بدون اذن پدر مانعی ندارد و منظور از باکره دختری است که قبلا ازدواج صحیح (ولو مطابق اعتقاد خودشان) نکرده باشد، خواه عضو بکارت موجود باشد، یا نه.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

بله.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

  1. پدر غیر مسلمان بر دختر رشیدۀ غیر مسلمان ولایت ندارد و اذن و عدم اذنش تأثیر در صحت یا بطلان ازدواج دختر ندارد؛ هرچند احتیاط مستحب آن است که از پدر اذن بگیرد.
  2. در ازدواج دختر غیر رشیدۀ غیر مسلمان، اذن پدر لازم است.
  3. باکره بودن یا غیر باکره بودن تأثیری در این مسأله ندارد.

لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، شبیری زنجانی، علوی گرگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.