جماع کردن در حال حیض با کاندوم چه حکمی دارد؟
پرسش
جماع کردن مرد با زنش در حال حیض با کاندوم چه حکمی دارد ؟
پاسخ اجمالی

از جمله چیزهایی که بر فرد حائض حرام است؛ جماع کردن در فرج، که هم برای مرد حرام است و هم برای زن،[1] اگر چه به مقدار ختنه گاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید،[2] بلکه احتیاط واجب آن است که مقدار کمتر از ختنه گاه را هم داخل نکند.[3]،[4]

وضوح حکم، گویای آنست که مرد نباید در ایام حیض در فرج زن جماع نماید و کاندوم یا هر پوشش دیگر، به صرف قرار گرفتن بر روی آلت نمی تواند تغییری در حکم ایجاد کند، زیرا اصل مسأله حرمت دخول در ایام حیض است و کاندوم نمی تواند مانع دخول باشد، بلکه صرفا پوششی برای رعایت بهداشت و پیشگیری از باردار شدن محسوب می شود.[5]

[1] مکارم: سوم: نزدیکی کردن، که هم برای مرد حرام است و هم برای زن، چهارم: طلاق دادن در این حالت نیز باطل و بی اثر است. [پایان مساله]

[2] بهجت: بقیه مسأله ذکر نشده.

[3] تبریزی: بقیه مسأله ذکر نشده. سیستانی: و این حکم شامل و طی در دبر نمی شود...

زنجانی: ظاهراً جایز نیست که مقدار کمتر از ختنه گاه را داخل کند...

[4] توضیح المسائل مراجع، ج اول،مسأله 450، ص260

[5] برای آگاهی بیشتر رجوع کنید به مسائل مرتبط با شماره های 451-463، صص 260-264.