طبق نظر حضرت آیت الله العظمی صافی پوشاندن بدن از زن غیر مسلمان واجب نیست، پس می توان گفت که نزدیکی با زن غیر مسلمان ایرادی ندارد؟
پرسش
طبق نظر حضرت آیت الله العظمی صافی پوشاندن بدن از زن غیر مسلمان واجب نیست، پس می توان گفت که نزدیکی با زن غیر مسلمان ایرادی ندارد؟
پاسخ اجمالی

مسئله واجب نبودن پوشاندن بدن از زن غیر مسلمان و مجامعت با او دو موضوع جدا از هم هستند که اثبات یکی موجب نفی دیگری و نفی یکی موجب اثبات دیگری نمی شود. اگر منظور شما از مجامعت با زن غیر مسلمان بدون در نظر گرفتن موازین و دستورات شرعی است این از مصادیق زنا و قطعا حرام است.

اما اگر منظور مجامعت بر اساس موازین شرعی است نظر معظم له را ذیلا بیان می کنیم:

زن مسلمان نمی تواند به عقد کافر درآید، مرد مسلمان هم نمی تواند با زن کافره غیر اهل کتاب ازدواج نماید، ولی متعه کردن زن اهل کتاب؛ مانند یهود و نصاری مانعی ندارد، بلکه جواز ازدواج آنان به طور دایم نیز خالی از قوت نیست، ولی در صورت تمکن از ازدواج با زن مسلمان کراهت شدیده دارد. بلکه در این صورت احتیاط ترک نشود.[1]

بنابراین زن، مسلمان به هیچ وجه نمی تواند به عقد مرد کافر در آید، چه با عقد دایم باشد چه موقت و کافر چه از اهل کتاب (مثل یهود و نصاری) باشد، چه از غیر اهل کتاب.

اما ازدواج مرد مسلمان با زن کافر:

1. مرد مسلمان نمی تواند با زن کافر غیر اهل کتاب ازدواج نماید چه دایم باشد و چه موقت.

2. متعه کردن زن از اهل کتاب؛ مانند یهود و نصاری مانعی ندارد.

3. ازدواج اهل کتاب؛ مانند یهود و نصاری به طور دایم دو صورت دارد:

الف. مرد مسلمان تمکن ازدواج با زن مسلمان را دارد، دراین صورت ازدواج با زن اهل کتاب کراهت شدیده دارد، بلکه در این صورت احتیاط ترک نشود.

ب. مرد مسلمان تمکن ازدواج با زن مسلمان را ندارد، در این صورت جواز ازدواج آنان به طور دایم نیز خالی از قوت نیست.

[1] توضیح المسائل مراجع، ج 2، ص 468. و باب، احکام نکاح، عده ای از زنها که ازدواج با آنان حرام است، مساله 2397، پا ورقی حضرت آیت الله العظمی صافی.