آیا درست است که ابن سینا هیچ گاه ازدواج نکرد؟
پرسش
آیا درست است که ابن سینا هیچ گاه ازدواج نکرد؟ آیا در متون تاریخی چیزی در این رایطه ذکر شده است؟
پاسخ اجمالی

در اکثر منابعی که در مورد زندگی نامه ابن سینا به نگارش درآمده، اشاره ای به ازدواج یا عدم ازدواج ایشان نشده است، با این حال شدت میل ایشان به معاشرت و مقاربت با زنان [ازداج موقت] از مطالبی است که به آن پرداخته شده و برخی از حکمای معاصر وی، علت مرگ زود هنگام این بزرگ مرد را همین امر ذکر کرده اند.[1]

گفتنی است، شرایط خاص زندگی ابن سینا که بیشتر عمر خود را در سفرهایی اجباری سپری کرده، با عدم تأهل سازگار است، ضمن این که در برخی منابع ذکر شده است که وی با دختری به نام «یاسمین» که کنیز فراری خلیفه بغداد بود، ازدواج کرد که به ناچار از وی جدا شد.[2]

این پرسش پاسخ تفصیلی ندارد.

[1] . حسینی مرعشی نجفی، سید محمود، شرح حال و افکار و آثار و عقاید و نظریات نوابغ شرق، ص 21، بی تا، بی جا.

[2] . ر.ک: فتاحی، حسین، زندانی قلعه هفت حصار، زندگی نامه داستانی ابوعلی سینا، نشر سوره مهر.