من نماز طواف نساء را در سفر عمره صحیح انجام ندادم و توانایی نایب گرفتن را هم ندارم، حال چه باید کرد؟
پرسش
زمانی که نه ساله بودم در مکه نماز طواف نساء را درست به جا نیاوردم در واقع تلفظ‌ها را درست ادا نکردم حال نیز نمی‌توانم نائب بگیرم اختیاری ندارم باید چه کنم؟
پاسخ اجمالی

بر فرض اینکه نماز را صحیح نخوانده و توانایی نایب گرفتن ندارید، می‌توانید الآن نماز را در هر جایی بجا آورید. البته برخی از مراجع تقلید[1] می‌گویند چنانچه در زمان خواندن نماز اعتقاد به صحت آن داشته‌اید، محکوم به صحّت است و  نایب گرفتن لازم نیست.

ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اگر با اعتقاد به صحت به صورت مذکور خوانده‌اید، محکوم به صحّت است و در این فرض نائب گرفتن در نماز طواف نساء لازم نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
می‌توانید در همان محل خودتان نماز طواف نساء را بجا آورید و توجه داشته باشید رعایت قواعد تجوید در قرائت لازم نیست و همین که عربی صحیح صدق کند کافی است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
الآن نماز را بخوانید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در فرض سؤال باید نماز طواف را به صورت صحیح بجا آورد و هر جا که بخواند صحیح است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
در شهر خودتان نماز نساء را بخوانید.

[1]. آیت الله العظمی خامنه‌ای.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.