خانه‌ای خریدم که کنتور آب ندارد و به آب شهر وصل است. استفاده از این آب چه حکمی دارد و حکم نمازها و غسل‌های انجام شده چیست؟
پرسش
خانه‌ای خریدم که آب آن دزدی است یعنی صاحب اول آن پول انشعاب را پرداخت نکرده و ساختمان کنتور آب ندارد و به آب شهر وصل است. در این چند روزی که از آب شهر استفاده می‌کنم احکام نمازها و غسل‌های انجام شده چیست؟ مصرف آب به غیر از مصارف بالا چه حکمی دارد(مانند آشامیدن و شست و شو).
پاسخ اجمالی
لازم است مبلغ آب مصرفی با مراجعه و توافق با سازمان مربوطه پرداخت شود و انجام عملی خلاف مقررات جایز نیست. نمازها و غسل‌هایی که تا کنون انجام دادید صحیح هستند اما سریعاً باید به سازمان مورد نظر اطلاع داده شود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
پول آب باید پرداخت و شخص استفاده کننده ضامن آن است ولى تا موقعى که استفاده غیر قانونى نشده و شرکت آب یا برق اقدام به قطع آن ننموده، استفاده حرام نیست و مشکلى براى انجام عبادات ایجاد نمى‌کند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
نسبت به گذشته که نمی‌دانستند اشکالی ندارد و بعد از اطلاع پیدا کردن اشکال دارد و در مقابل قیمت آب مسئول است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
نمازها و غسل‌ها صحیح هستند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
لازم است مبلغ آب مصرفی به سازمان ذی‌ربط پرداخت شود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.