زمان محاسبه ده روز در موضوع قصد ده روز در سفر چگونه است؟
پرسش
زمان محاسبه ده روز در موضوع قصد ده روز در سفر چگونه است؟
پاسخ اجمالی
مسافرى که می‌خواهد ده روز در محلى بماند، لازم نیست قصد ماندن شب اول تا شب یازدهم را داشته باشد و همین که قصد کند از اذان صبح روز اول[1] تا غروب روز دهم (یعنى ده روز و نه شب) بماند، باید نماز را تمام بخواند. همچنین اگر مثلاً قصدش این باشد که از ظهر روز اوّل تا ظهر روز یازدهم بماند، باید نماز را تمام بخواند.[2]

[1]. حضرت آیت الله سیستانى: از طلوع فجر روز اول.
[2]. حضرت آیت الله صافی گلپایگانی: و احتیاط مستحبّ آن است که در این صورت، نماز را هم شکسته و هم تمام بخواند؛ امام خمینى، توضیح المسائل (محشّى)،گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمد حسین، ج ‌1، ص 717، قم، دفتر انتشارات اسلامى، چاپ هشتم، 1424ق.