آیا هنگامی که حضرت نوح(ع) کشتی را می‌ساخت، براده‌های حاصل از ارّه چوبها تبدیل به طلا و نقره می‌شد؟
پرسش
آیا با معجزه حضرت نوح(ع) براده‌های حاصل از ارّه چوب درختان به طلا تبدیل می‌شدند، سپس او طلاها را داخل کشتی آورد که در امان باشند؟ من فکر می‌کنم این طلاها و ... که در دل کوه‌ها است حاصل زحمات آنان می‌باشد؟
پاسخ اجمالی
در برخی از منابع حدیثی، چنین مطلبی نقل شده است:
امام صادق(ع) فرمود: «نوح(ع) به خداوند گفت: چه کسی مرا در ساخت این کشتی کمک خواهد کرد. خداوند فرمود: در میان قومت برو و به آنها بگو: هرکس تو را در ساخت این کشتی کمک کند، آنچه از چوب می‌برد (براده چوب) تبدیل به طلا و نقره خواهد شد. نوح چنین کرد، قوم به کمک او آمدند و در همین حال نیز او را مسخره کرده و می‌گفتند در خشکی، کشتی می‌سازد».[1]
صرف نظر از درستی یا نادرستی این نقل، معنایش آن نیست که تمام طلاها و نقره‌های موجود در زمین از همین راه به وجود آمده باشند، بلکه این تنها اعجازی برای حضرت نوح(ع) بود.

[1]. قمی، علی بن ابراهیم، تفسیر القمی، ج 1، ص 326، قم، دار الکتاب، چاپ سوم، 1404ق.