از موارد قانونی برای ازدواج مجدد مرد، عقیم بودن زن است. حال اگر زنی به لحاظ پزشکی از بارداری منع شود، مشمول این قانون خواهد شد؟
پرسش
به لحاظ قانونی، یکی از موارد برای ازدواج مجدد مرد عقیم بودن زن است. حال اگر زنی با داشتن دو فرزند، به لحاظ پزشکی از بارداری مجدد منع شود و شوهر خواهان فرزند دیگری باشد، آیا جایز است مرد بدون اجازه همسر ازدواج مجدد کند؟
پاسخ اجمالی
به صورت کلی ازدواج مجدد مرد، نیازی به اجازه زن ندارد، ولی اگر در ضمن عقد ازدواج شرط خاصی در این ‌زمینه شده باشد باید بر طبق آن عمل شود و به نظر می‌رسد شرط عقیم ­نبودن، شامل مورد پرسش نباشد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
فی نفسه اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
زنی که بچه دار شود عقیم نیست.البته ازدواج مجدد نیاز به اذن همسر ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در این زمینه نیازی به اجازه زن نیست اما اگر ضمن عقد شرط خاصی شده باشد باید بر طبق آن عمل شود. در هر صورت چند همسری، وسیله هوسبازی نیست، بلکه مربوط به ضرورتهاست و با شرائط سنگین و در حدود معینی مجاز شمرده شده، و فلسفه روشنی دارد، که اگر مطابق احکام اسلامی صورت پذیرد فواید آن به جامعه زنان باز می‌گردد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
مانعی ندارد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، شبیری زنجانی، مکارم شیرازی و نوری همدانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.