آیا می‌توان برای شناسایی عوامل بیگانه و حملات رسانه‌ای دشمن، از تله‌هایی همچون نشر محتوای مستهجن استفاده کرد؟
پرسش
می‌دانم برای مقابله با پیشبرد حملات رسانه‌ای از سوی دشمنان می‌توان دست به خدعه و نیرنگ زد. اما محدوده‌ی این مقابله به مثل، چگونه است؟ آیا می‌توان برای شناسایی عوامل بیگانه، مخصوصاً در زمینه مسائل جنسی، تله‌هایی از جمله نشر محتوای مستهجن قرارداد تا افراد را شناسایی کرد؟
پاسخ اجمالی
اقدام در این زمینه تنها از سوی کسی جایز است که قانون به او اجازۀ آن کار را داده باشد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
موارد مختلف است و بسته به موضوع و هدف تغییر می‌یابد. باید توجه داشت امور غیر مشروع جز در فرض تزاحم با مصلحت اهم یا مساوی، جائز نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
موارد مختلف است جواب کلی نمی‌شود داد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در این امور باید به ولی امر مسلمین مراجعه شود.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
در این گونه موارد باید بر اساس قوانین و مقررات عمل شود که با شرع سازگار است و انجام هرگونه کاری در این زمینه تنها از سوی کسی جایز است که قانون به او اجازۀ آن کار را داده باشد.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی و نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.