اگر مرد، برای همسرش از لوازم آرایشی استفاده کند، آیا اشکال شرعی دارد؟
پرسش
سلام، اگر مرد در زمان آمیزش یا معاشقه جنسی در حریم خانه‌اش و فقط و فقط برای همسرش از لوازم آرایشی استفاده کند؛ مثل اینکه از سایه چشم و خط چشم استفاده کند و رژ لب بزند، اشکال شرعی دارد؟
پاسخ اجمالی
برخی از فقها[1] آرایش مرد را صرفاً برای همسر جایز شمرده‌اند، ولی برخی دیگر[2] به جهت تشبه مرد به زن، آن را مطلقاً جایز نمی‌دانند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[3]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در صورتى که تشبّه مرد به زن محسوب شود و یا مفسده‌انگیز باشد و یا ترویج فرهنگ مبتذل غرب به حساب آید، جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
اگر غیر از همسر خودش کسی آن را نبیند اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
اشکال دارد.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
از آنجا که این کارها می‌تواند از موارد استمتاع حلال زوجین از یکدیگر باشد، فقط برای همسر جایز است؛ هر چند شاید بهتر باشد اجتناب شود.
لینک به سایت استفتائات

[1]. آیات عظام صافی گلپایگانی و هادوی تهرانی.
[2]. آیات عظام خامنه‌ای و نوری همدانی.
[3]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، صافی گلپایگانی و نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.