کد سایت fa71869 کد بایگانی 87907 نمایه دسته‌بندی روایات مربوط به امام حسین(ع) در «کامل الزیارات»
طبقه بندی موضوعی درایه الحدیث|گوناگون
خلاصه پرسش
احادیث مربوط به امام حسین(ع) در «کامل الزیارات» به چند دسته تقسیم می‌شود؟
پرسش
احادیث مربوط به امام حسین درکامل الزیارات به چند دسته تقسیم می شود؟
پاسخ اجمالی
یکی از آثار ارزشمند ابن قولویه کتاب «کامل الزیارات» است.[1] در این کتاب، احادیث فراوان و پراکنده‌ای که در موضوع زیارت وارد شده، گردآوری، تنظیم و فصل‌بندی شده است. در این کتاب ارزشمند شیعه، به‌طور کلی روایات درباره امام حسین(ع) به چندین دسته زیر قابل تقسیم است:
1. علاقمندی حضرت رسول خدا(ص) به امام حسین‏(ع)؛[2]
2. روایات مختلف درباره شهادت‏ امام حسین(ع)؛[3]
3. گریستن تمام مخلوقات برای آن‌حضرت؛[4]
4. نوحه‌سرایى جنّیان برای حضرت؛[5]
5. نوحه‌سرایی پرندگان برای امام(ع) و نیز نفرین و لعنت نمودن آنها در حق قاتلین حضرت؛[6]
6. ثواب گریه و اقامه عزا برای امام حسین(ع)؛[7]
7. اینکه امام حسین(ع) سید الشهداء می‌باشد؛[8]
8. زیارت امام حسین(ع) از جانب پیامبران ؛[9]
9. زیارت امام حسین(ع) از جانب فرشتگان؛[10]
10. پاداش زیارت مرقد مبارک امام حسین(ع)؛[11]
11. چگونگی نماز و زیارت در حرم امام حسین(ع)؛[12]

[2]. ابن قولویه، جعفر بن محمد، کامل الزیارات، ص 50، نجف اشرف، دار المرتضویة، چاپ اول، 1356ش.
[3]. همان، ص 55 – 79.
[4]. همان، ص 79 – 93.
[5]. همان، ص 93.
[6]. همان، ص 98 – 100.
[7]. همان، ص 100 – 109.
[8]. همان، ص 109.
[9]. همان، ص 111.
[10]. همان، ص 114.
[11]. همان، ص 116 – 245.
[12]. همان، ص 245 – 256.