آیا نوشتن زیارت نامه برای امام خمینی ره بدعت نیست؟
پرسش
زیارت نامه ایی به نام امام خمینی در برخی سایتها آمده است که به زبان عربی است ؟ حتی مدرکی آورده اند که در سری جدید برخی مفاتیح ها این زیارت آورده شده است . آیا این بدعت است؟
پاسخ اجمالی
بدعت یعنی چیزی را که از دین نیست در دین وارد کنند و به اسم دین معرفی کنند. چنین عملی حرام است، اما اگر چیز تازه ابداع کنند و بدون این که بخواهند آنرا به دین منتسب نمایند بدعت نخواهد بود .

بعد از رحلت حضرت امام خمینی (ره)، عده ای از علاقمندان و شیفتگان عرب زبان ایشان زیارت نامه ای برای ایشان نوشتند (که حاوی ویژگی های ایشان و دعاهایی در حق آن مرد بزرگ است) تا کسانی که مرقد ایشان را زیارت می کنند با این کلمات خاطره زحمت ها و مجاهدت های آن مرد بزرگ را زنده کرده و برای ایشان از خداوند طلب اجر و پاداش کنند. این متن هم اکنون در کنار مرقد ایشان نصب شده است و هیچ کس ادعا ندارد که از قبیل زیارت نامه ها و دعاهای مفاتیح و از ائمه (ع) رسیده است، بنا بر این بدعت نیست؛ زیرا هیچ گونه انتسابی به پیامبر(ص) یا ائمه معصومین(ع) ندارد. در پایان، باید به موارد ذیل اشاره کرد:

1. هیچ ایرادی ندارد که افراد عادی هم متنی را به عنوان زیارتنامه نوشته و در مزارهای مختلف نصب کنند به شرط آنکه اولا آن را به معصومان منتسب نکرده و ثانیا عبارات دروغ و خلاف واقع در آن به کار نبرند.

بیشتر زیارتنامه هایی که بر مزار امامزاده های مختلف در شهرهای گوناگون وجود دارد، از همین نوع می باشد و مستند حدیثی ندارد.

2. اگر چه دست بردن در کتاب دیگران، صحیح نبوده و نباید مطلب جدیدی را به آنها اضافه کرد، اما ایرادی ندارد که یک ناشر در پایان و یا حاشیه یک کتاب، مطالب جدیدی را بیان کند که البته، باید اضافه کردن مطالب جدید به شیوه ای باشد که با متن اصلی نگارنده، اشتباه نشود.

در همین راستا، در چاپ های مختلف، ملحقاتی به کتاب مفاتیح افزوده شده که اثر مؤلف آن نیست و بیشتر استفاده کنندگان از این کتاب شریف نیز بر این مطلب واقفند.

3. با این وجود، ما تا کنون به چنین مفاتیحی که زیارت نامه ای را جهت حضرت امام خمینی(ره) در آن درج کرده باشند، برخورد ننمودیم و شما نیز آدرسی از ناشر و محل نشر آن اعلام نکردید تا بتوانیم به صحت و سقم آن، پی ببریم.

برای آگاهی بیشتر از حقیقت بدعت رجوع کنید به :

1. سوال 2221 (سایت: 2363)، نمایه: معنای بدعت و آثار آن.
2. سؤال 1324 (سایت: 2248)، نمایه: معنا و ملاک بدعت.
3. سؤال 1878 (سایت: 2002)، نمایه: بدعت و ملاک آن.