کد سایت fa75359 کد بایگانی 92067 نمایه نماز لباسهایی که می‌دانیم یکی از آنها نجس است
طبقه بندی موضوعی طهارت
خلاصه پرسش
دو لباس داشتیم که مطمئناً یکی از آنها نجس بود و به دلیل ندانستن مسأله با یکی از آنها نماز خواندیم، آن نمازهای گذشته ما چه حکمی دارد؟
پرسش
اگر انسان مطمئن باشد حکم نجس بودن یکی از دو لباس مانند حکم شک در نجس بودن لباس است و چون فکر می‌کرده اینگونه است به دنبال یادگیری آن مسئله نرفته و بعداً متوجه شود که این‌گونه نبوده است، حکم نمازهایی که با این فکر خوانده چیست؟
پاسخ اجمالی
در فرض مذکور هر چند نجاست هر کدام از این دو لباس، مشکوک است، ولی چون طرفهای شک (لباسها) محصور است، لازم است احتیاط نموده و در هیچ‌یک از آن دو لباس (قبل از آب کشیدن آنها) نماز نخوانیم.
اما درباره نمازهایی که تاکنون به دلیل ندانستن مسأله در این لباس‌ها خوانده شده، گروهی از مراجع تقلید[1] می‌گویند لازم است آن نمازها قضا شود و برخی[2] آن نمازهای گذشته را صحیح می‌شمرند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[3]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض مذکور نمازها صحیح است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر در چنین لباسى نماز خوانده است باید قضا کند مگر این که در جهل خود معذور باشد.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
بنابر احتیاط باید آن نمازها را اعاده کند.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه در اثر ندانستن مسئله با لباس نجس نماز خوانده به احتیاط باید نمازش را قضا کند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
نمازهای گذشته صحیح است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
اگر به واسطه ندانستن مسئله، چیز نجسی را نداند نجس است و یا باید از آن اجتناب کند، باید نمازهایی را که با آن خوانده است اعاده کند.
 حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
نمازهایی که تاکنون با یکی از آن دو لباس خوانده است، صحیح است اما از زمان آگاهی نسبت به مسأله باید برای نماز با آن لباس، آن را تطهیر کند.
لینک به سایت استفتائات

[1]. آیات عظام سیستانی، شبیری، صافی، مکارم و نوری.
[2]. آیات عظام خامنه‌ای، مکارم و هادوی.
[3]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.