آیا دختر باکره برای ازدواج به اذن پدر نیاز دارد؟
پرسش
بگوئید که اذن پدر از نظر شما جهت دختر باکره چگونه است؟
پاسخ اجمالی

مراجع اجازه پدر یا جد پدری را برای ازدواج موقت دختر باکره لازم می دانند[1].[2] و اگر دخترى که به حد بلوغ رسیده و رشیده است، یعنى مصلحت خود را تشخیص مى‏دهد، در صورتی که بخواهد شوهر کند، چنانچه باکره باشد باید از پدر یا جدّ پدرى خود اجازه بگیرد. و اگر پدر و جدّ پدرى غایب باشند، به طورى که نشود از آنان اذن گرفت و دختر هم احتیاج به شوهر کردن داشته باشد لازم نیست از پدر و جدّ پدرى اجازه بگیرد و نیز اگر دختر باکره نباشد در صورتى که بکارتش بوسیله شوهر کردن از بین رفته باشد، اجازه پدر و جد لازم نیست. ولى اگر بواسطه وطى به شُبهه یا زنا از بین‏ رفته باشد، احتیاط مستحبّ آن است که اجازه بگیرند[3]. [4]

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) در خصوص سؤال مذکور به این شرح است:

در ازدواج (موقت یا دائم) با دختر باکره رشیده بالغه، اذن پدر شرط نیست، هر چند موافق با احتیاط است.

برای آگاهی بیشتر به نمایه های زیر مراجعه شود:

1. نمایه: اجازه پدر در ازدواج دختر باکره، سؤال 4958 (سایت: 5248) .

2. نمایه: فلسفه نیازمندی دختر به اذن پدر در ازدواج موقت و دائم، سؤال 2074 (سایت: 2125) .

3. نمایه: شرایط اجازه در ازدواج موقت با دختر باکره چیست؟ سؤال 1239 (سایت: 1226) .

4. نمایه: اذن پدر در ازدواج، سؤال شماره 6310 (سایت: 6473).

[1] . توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏2، صص: 459-458.

[2] . اقتباس از سؤال 2190 (سایت: 2315).

[3]  . توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏2، صص: 459-458.

[4]   اقتباس از سؤال 3923 (سایت: 4209).