یکی از سخنرانان به نمازی اشاره کرد که باید 15 بار سوره توحید را در آن خواند. آیا این نماز، مستندی روایی دارد؟
پرسش
با سلام، دستور نمازی از تلویزیون دیدم که در رکعت دومش 15 تا قل هو الله است، اما رکعت اولش را یادم نیست و من نتوانستم پیدا کنم، ممکن است راهنمایی کنید؟
پاسخ اجمالی
نمازی که در پرسش بدان اشاره شده و معروف به «نماز وصیت» است، دارای مستند روایی است. شیخ طوسی در کتاب «مصباح المتهجد» از امام صادق(ع) و ایشان نیز از پدرانش نقل می‌کنند که پیامبر اکرم(ص) فرمود:
«شما را به دو رکعت نماز ما بین نماز مغرب و عشاء سفارش می‌کنم؛ که در رکعت اول آن، بعد از "حمد"، سیزده مرتبه سوره "زلزال" و در رکعت دوم آن، بعد از "حمد"، پانزده مرتبه سوره "توحید" را بخوانید و هرکه این عمل را ماهى یک مرتبه به جا آورد از پرهیزگاران خواهد بود و اگر هر سالى یک مرتبه به جا آورد از نیکوکاران به شمار خواهد آمد و اگر این نماز را هفته‌ای یک بار بخواند، از نمازگزاران(واقعی) خواهد بود و اگر هر شب آن را به جا آورد، در بهشت در کنارم بوده و پاداش او را غیر از خدای متعال کسی نمی‌تواند شمارش نماید».[1]

[1]. شیخ طوسی، محمد بن حسن، مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، ج 1، ص 107، بیروت، مؤسسة فقه الشیعة، 1411 ق.