در مناسک حج و اعمال عمره، آیا سعی بین صفا و مروه از طبقه دوّم کفایت می‌کند؟
پرسش
با عرض سلام و خسته نباشید شخصی که مقلد ایت الله سیستانی هست سعی در عمره را در طبقه اول کرد (نه هم کف) تکلیفش جیست؟
پاسخ اجمالی
سعی بین صفا و مروه که از اعمال حج و عمره است از طبقۀ دوم آن محل صحیح نیست و کسی که اینچنین انجام داده است باید سعی را تکرار کند و اگر برایش مقدور نیست لازم است کسی به نیابت از او آن را انجام دهد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
سعی از طبقۀ دوم صحیح نیست و باید اعاده شود.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
بر احرام خود باقی است تا برود و اعمال را اعاده کند یا نایب بگیرد اگر نمی‌تواند و البته نماز طواف و تقصیر را باید خود او انجام دهد که نایب به وسیله تلفن فوراً به او اطلاع دهد و او آماده باشد.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
اگر با اعتقاد اینکه از احرام خارج شده به وطن برگشته از احرام خارج شده اما باید برای سعی نائب بگیرد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال اعاده سعی مباشرتاً و یا نیابتاً لازم است و بعد از آن تقصیر هم بشود و الله العالم.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتی که سعی در طبقه همکف یا زیر زمین امکان داشته، سعی از طبقه دوم اشکال دارد و باید توسط خودش یا نایبش اعاده شود و اعاده اعمال پس از آن لازم نیست.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی و مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.