کد سایت fa79501 کد بایگانی 97116 نمایه اقتدا به امام جماعتی که نشسته نماز می‌خواند
طبقه بندی موضوعی شرایط امام
خلاصه پرسش
آیا اقتدا به امام جماعتی که در نماز روی صندلی می‌نشیند صحیح است؟
پرسش
شخصی که قرار است در نماز امام جماعت باشد، اگر به علت درد زانوی شدید نتواند بنشیند و یا سجده برود و بر روی صندلی اعمال را انجام می‌دهد می‌توان به ایشان اقتدا کرد یا خیر؟
پاسخ اجمالی
مراجع عظام تقلید در این باره می‌گویند:
کسى که ایستاده نماز مى‌خواند، نمى‌تواند به کسى که نشسته یا خوابیده نماز مى‌خواند اقتدا کند. و نیز کسى که نشسته نماز مى‌خواند نمى‌تواند به کسى که خوابیده نماز مى‌خواند اقتدا نماید. [1]
بنابراین در نماز جماعت، اقتدا به کسی که به جهت عذری از صندلی استفاده می‌کند صحیح نیست.

[1]. خمینى، سید روح اللّٰه، توضیح المسائل (محشّٰى - امام خمینى)، ج‌1، ص 792، م 1455، دفتر انتشارات اسلامى، قم، هشتم، 1424 ه‍ ق.