غسل مستحبی در چه صورتی باطل می‌شود؟
پرسش
سلام؛ غسل زیارت در چه صورت باطل می‌شود؟ آیا می‌توانم امروز غسل زیارت انجام داد و فردا، یا پس‌فردا با همان غسل به زیارت رفت؟!
پاسخ اجمالی
بطلان غسل در برخی غسل‌های مستحب مانند غسل جمعه بعد از انجام صحیح آنها معنایی ندارد اما آن دسته از غسل‌های مستحبى که با هدف خاصی(مانند زیارت معصومان) صورت می‌گیرد، با حادث شدن هر یک از مبطلات غسل (مانند جنابت)، یا مبطلات وضو (مانند خواب)، باطل می‌شود.[1]
بنابر این، اگر غسل انجام شد، اما بعد از آن مبطلی سر زد، آن غسل برای زیارت کفایت نمی‌کند، چه این‌که مبطل یک ساعت بعد از غسل سرزده باشد، یا چند ساعت، و باید برای زیارت غسلی دوباره انجام شود.

[1]. ر. ک: آیت الله تبریزى، جواد، استفتاءات جدید، ج‌1، ص 54، س 242، قم، چاپ اول، بی‌تا؛ طباطبایى یزدى، سید محمد کاظم، العروة الوثقى، ج‌1، ص 311، م 10، بیروت، مؤسسة الأعلمی للمطبوعات، چاپ دوم، 1409ق.