آیا پیامبر اسلام(ص) فرمود صیقل قلب، تلاوت قرآن کریم است؟
پرسش
آیا حدیثى از پیامبر(ص) هست که می‌گوید صیقل قلب، تلاوت قرآن کریم است؟
پاسخ اجمالی
در آموزه‌های دینی، یاد خدا، تلاوت قرآن، توجه به حکمت آفرینش، و ... از عواملی است که دل‌ها را پاکیزه و شفاف خواهد کرد:
رسول خدا(ص) فرمود: «همانا دل‌ها مانند آهن زنگار می‌گیرد»، گفته شد این زنگار با چه چیزی زدوده می‌شود؟ حضرتشان فرمود: «یاد خدا و تلاوت قرآن».[1]
امام علی(ع) فرمود: «خدای سبحان، هیچ فردی را به کلامی که مانند قرآن باشد پند نداده است؛ زیرا قرآن ریسمان استوار خدا، ابزاری ایمنی‌بخش، بهار دل و چشمه‌ دانش است. براى دل، روشنی‌بخشی، نظیر قرآن نتوان یافت».[2]
از حضرت عیسی(ع) نقل است: «به حق گویم: همان‌گونه که صیقل دادن، شمشیر را اصلاح کند و جلا دهد، حکمت نیز دل را صیقل دهد و روشن سازد».[3]

[1]. قطب الدین راوندى، سعید بن هبة الله، الدعوات(سلوة الحزین)، ص 237، قم، مدرسه امام مهدى( عج)، چاپ اول، 1407ق‏.
[2]. سید رضی، محمد بن حسین، نهج البلاغة، محقق: صبحی صالح، ص 254، قم، هجرت، چاپ اول، 1414ق؛ دشتى، محمد، ترجمه نهج البلاغة، ص 337، قم، مشهور، چاپ اول، 1379ش. ‏
[3]. ابن شعبه حرانى، حسن بن على، تحف العقول‏، محقق، غفاری، علی اکبر، ص 829، قم، مؤسسه نشر اسلامی، چاپ دوم، 1404ق.