کد سایت fa82320 کد بایگانی 100181 نمایه گذاشتن تسبیح، جلوى سجاده و مهر
طبقه بندی موضوعی مستحبات نماز|مکان
اصطلاحات تسبیح
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
آیا گذاشتن تسبیح، جلوى سجاده و مُهر، وجه شرعى دارد؟
پرسش
آیا گذاشتن تسبیح، جلوى سجاده و مُهر، وجه شرعى دارد؟
پاسخ اجمالی
در مواردى که مقابل نمازگزار صف جماعت یا دیوار نباشد و جلوى او در معرض عبور و مرور بوده و یا شخصى حضور داشته باشد، مستحب است نمازگزار چیزى مانند تسبیح یا عصا و امثال آن‌را جلوى مهر و سجاده خود بگذارد تا بین او و آن افراد فاصله و حائلى باشد.
منظور از این کار، اظهار نوعى احترام و تعظیم نسبت به نماز است، و اشاره به این دارد که نمازگزار از خلق و آنچه غیر خداوند است، چشم پوشیده و از همه چیز جدا شده و تمام وجود خود را متوجه خالق و خداى خود کرده است.[1]
غیر از آنچه گفته شد، دلیل دیگری برای گذاشتن تسبیح در سجاده و جلوی مهر وجود ندارد.

[1]. ر. ک: طباطبایى یزدى، سید محمد کاظم، العروة الوثقى، ج ‌1، ص 596، م 3، بیروت، مؤسسة الأعلمی للمطبوعات، چاپ دوم، 1409 ه‍ ق؛ فاضل لنکرانى، محمد، جامع المسائل، ج ‌2، ص 155، قم، امیر قلم، چاپ یازدهم، بی‌تا؛ بهجت، محمد تقى، استفتائات، ج ‌2، ص 173، قم، دفتر حضرت آیة الله بهجت، چاپ اول، 1428ق.