آیا برای ریشه کن کردن امراض اخلاقی، امساک کردن نفسانی کافی است؟
پرسش
ایا برای ریشه کن کردن امراض اخلاقی امساک کردن نفسانی کافیست و فرد را موفق به ریشه کنی میکند یا راههای دیگری هم هست؟
پاسخ اجمالی
راه‌های ریشه کن کردن امراض اخلاقی به دو دسته تقسیم می‌شوند: راه‌های علمی، و راه‌های عملی.
در مورد راه‌های علمی باید گفت؛ گذشته از تقویت بنیان‌های اعتقادی، اساسی‌ترین مسئله توجه به آثار و عواقب امراض قلبی و اخلاقی است. چنان‌که یکی از بهترین راه عملی برای درمان امراض اخلاقی، انجام رفتاری است که در تضاد با آن امراض است؛ مثلاً بهترین راه درمان بخل، بذل و بخشش است.[1]

[1]. ر. ک: پاسخ‌های  740 و 387 و 570.