در صورتی که علم به تشخیص دین زن وجود نداشته باشد، آیا می توان وی را صیغه کرد؟
پرسش
سلام من ازملبورن استرالیا هستم، آیا اگرندانی یک زن چه دینی دارد می شود او را صیغه کرد؟
پاسخ اجمالی

پاسخ های دریافتی از دفاتر مراجع به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر ظاهر حال زن نشان دهنده این باشد که از زن‌هایی است که ازدواج با آنها جایز است، واجب نیست تفحص کند که چه دینی دارد و الا تفحص لازم است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

خیر باید اهل کتاب بودنش احراز شود ولو خود بگوید که مثلا مسیحی هستم.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

تنها ازدواج موقت با زنان اهل کتاب اشکال ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

چناچه خود ادعای اسلام و یا کتابی بودن دارد و متهمه هم نیست قولش مسموع و صیغه موقت او جایز است.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

اگر از روی امارات و لو کثرت تعداد، امکان تشخیص دین زن وجود دارد و از آن راه آشکار می شود که وی اهل کتاب است، ازدواج موقت با او اشکال ندارد. همین طور اگر خود او چنین ادعایی دارد و علم به خلاف آن وجود ندارد. ولی اگر هیچ راهی برای احراز دین او وجود ندارد و احتمال خارج بودنش از اهل کتاب منتفی نیست، ازدواج موقت با او جایز نمی باشد.

برای آگاهی بیشتر به نمایه های زیر مراجعه شود:

1. نمایه: ازدواج موقت با زنان اهل کتاب، سؤال شماره 1209 (سایت: 1254).

2. نمایه: ازدواج با زن اهل کتاب و اجازه برای ازدواج موقت، سؤال شماره 7851 (سایت: 7986).

3. نمایه: فلسفه عدم جواز ازدواج زنان مسلمان با مردان اهل کتاب، سؤال شماره 2723 (سایت: 2980).