با توجه به اینکه بشر از ابتدای آفرینش مأمور به خواندن نماز بود، آیا معاف بودن بانوان از نمازگزاردن در شرایط خاص نیز از آدم تا خاتم بوده است؟
پرسش
با سلام، با توجه به این‌که نماز خواندن از زمان اولین پیامبر بوده، آیا نماز نخواندن زن‌ها نیز از آدم تا خاتم بوده است؟
پاسخ اجمالی
1. بر اساس آنچه در منابع اسلامی بیان شده، اصل نماز، روزه و انفاق در امت‌های پیشین هم تشریع شده بود. اما گزارش دقیق تمام فروعات این احکام برای امت‌های گذشته در منابع ما مطرح نشده، و شاید دلیل مطرح نشدن آن هم این باشد که بیان آنها ضرورتی برای امت اسلامی نداشته است؛ زیرا دین خاتم تکمیل کننده ادیان سابق می‌باشد، و هر آنچه مورد نیاز مردم کنونی دنیا بوده، بدان پرداخته شده است.
2. اما معافیت بانوان مسلمان از خواندن نماز در برخی خونریزی‌های زنانه - با توجه به روایات اهل‌ بیت - تخفیفی است که خداوند برای آنان در نظر گرفته، و در روایات به چنین تخفیفی برای امت‌های پیشین اشاره نشده است.[1]
نمایه های مرتبط:

[1]. ر. ک: پاسخ‌های 55025، 59955، 43432، 10173، 245.