واژه‌هایی که از ریشه «سحق» در قرآن وجود دارند، چه تفاوتی با ریشه «لعن» دارند؟
پرسش
با سلام؛ در آیه 11 سوره مبارکه ملک فرق «سحقا» و «لعن» چیست؟
پاسخ اجمالی
معنای ریشهای ماده «لعن» به معنای دوری از خیر و عطوفت، و نسبت به خدا، به معنای دوری از رحمت و لطف او است.[1]
اما معنای ریشهای «سحق»، خارج کردن اشیاء از حالت و جریان طبیعی آن است. بنابر این «سحقا» و «سحیق» به معنای خارج شدن از حالت طبیعی آفرینش و محروم شدن از رحمت و فضل و جود است.[2]

[1]. مصطفوی، حسن، التحقیق فی کلمات القرآن الکریم، ج 10، ص 201، تهران، بنگاه ترجمه و نشر کتاب، 1360ش.
[2]. همان، ج 5، ص 71 – 72.