موسی(ع) و شعیب(ع) بعد از نزول عذاب بر «اصحاب ایکه» با هم ملاقات کردند یا قبل از آن؟
پرسش
آیا حضرات موسی و شعیب(ع) بعد از عذاب قوم اصحاب الایکه همدیگر را ملاقات کردند؟
پاسخ اجمالی
در برخی منابع گزارش شده است، ‌حضرت شعیب(ع) بعد از نزول عذاب بر «اصحاب ایکه»،[1] به همراه یارانش به شهر مکّه مهاجرت کرد و تا هنگام مرگ در آن‌جا بود[2] که در این صورت، ملاقات ایشان با حضرت موسی(ع) که به دنبال فرارشان از مصر رخ داد،[3] قبل از این مهاجرت و قبل از نزول عذاب بود؛ زیرا به تصریح قرآن، موسی(ع) به سمت مدین رفت و نه مکّه.
با این وجود ادعا می‌شود که گزارش صحیح‌تر آن است که بعد از عذاب نازل‌شده بر «اصحاب الایکه»، حضرت شعیب(ع) رو به سوی شهر «مدین» نهاد و در آن‌جا بود که با حضرت موسی بن عمران(ع) ملاقات کرد.[4]

[2]. قطب الدین راوندی، سعید بن هبة الله، قصص الانبیاء(ع)، محقق، مصحح، عرفانیان یزدی، غلامرضا، ص 147، مشهد، مرکز پژوهش های اسلامی، چاپ اول، 1409ق.
[4]. قطب الدین راوندی، همان.