آیا ابن سینا کتاب اشاراتش را هنگام فرار از دست غزنویان نوشت؟!
پرسش
آیا درست است که ابن سینا کتاب اشاراتش را هنگام فرار از جانب غزنویان و آنهایی که میخواستند او را به قتل برسانند، نوشت؟!
پاسخ اجمالی
هر چند زندگی بوعلی سینا دارای فراز و نشیب فراوان بوده و مسافرتها و جابجاییهای اجباری زیادی داشت، اما آن مقدار که تفحص و جستوجو کردیم به منبع معتبری که به محل نوشتن کتاب اشارات و کیفیت روحی ابن سینا را در حال نگارش این کتاب اشاره کند دست نیافتیم. آنچه میتوان در مورد کتاب اشارات گفت، این است که این کتاب از مشهورترین کتابهای شیخ الرئیس  بوده که آنرا در دو بخش منطق و فلسفه، به زبان عربی به رشته تحریر در آورده است. این کتاب را شاید بتوان یکی از مهمترین آثار علوم عقلی دانشمندان اسلامی نیز به حساب آورد که در طول چندین قرن همواره مورد توجه علما و محققان علوم اسلامی بوده است[1]. و نیز گفته شده که ابن سینا این کتاب را در اواخر عمر[2] و پس از ملاقات با ابوسعید ابوالخیر نوشته است.[3]