کسی که مجاز نبودن سجده بر فرش را نمی‌دانست، نمازهای گذشته‌اش چه حکمی دارد؟
پرسش
با سلام؛ اگر فرد نداند که سجده بر فرش قبول نیست، حکم نمازهایی که خوانده چیست؟
پاسخ اجمالی

اگر شخص نمازگزار هیچ احتمال نمی‌داد که سجده بر فرش صحیح نباشد، تا به دنبال یافتن حکم آن باشد، بیشتر فقها نمازهای گذشته‌اش را صحیح می‌دانند. با این وجود، برخی از مراجع[1] قضای چنین نمازهایی را واجب می‌دانند.

ضمائم:

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

نمازهای گذشته صحیح است.

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):

باید نمازهایش را اعاده کند.

 حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

چنانچه بعد از بلند شدن از سجده و یا بعد از نماز ملتفت شده باشد، نمازهای او صحیح است.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

باید نمازهایی را که بر فرش سجده کرده، قضا نماید.

 حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

اگر حکم را نمی‌دانسته و نیز احتمال عقلائی هم نمی‌داده این کار صحیح نباشد تا بخواهد به دنبال یادگیری برود، نمازهایی که تاکنون به این صورت خوانده است، صحیح هستند.

 لینک به سایت استفتائات

[1]. آیت الله شبیری زنجانی و نوری همدانی.

[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی و نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.