کد سایت fa94532 کد بایگانی 110968 نمایه استفاده از مردار جهت تغذیه حیوانات و حکم پَر و تخمی که در شکم مرغ مرده است
طبقه بندی موضوعی مردار|پرندگان
خلاصه پرسش
آیا گوشت مرغی را که توسط روباه کشته شده، می‌توان به عنوان خوراک دیگر حیوانات حلال گوشت استفاده کرد؟ آیا تخم مرغی که در شکم او است، حلال است؟ آیا از پر او برای متکا می‌توان استفاده نمود؟
پرسش
سلام؛ آیا می‌توان از اعضای مرغ و خروس کشته شده توسط روباه به عنوان غذا برای بقیه آنها استفاده کرد. تخم مرغ در شکم مرغ چه حکمی دارد؟ آیا می‌شود استفاده خوراکی کرد. پر این حیوانات آیا پاک می‌باشد و می‌شود برای متکا استفاده کرد؟
پاسخ اجمالی
پاسخ پرسش فوق به ترتیب، چنین است:
1. چنین حیوانی که طبق دستور شرعی ذبح نشده است، حکم مُردار را داشته و نجس است و خوردن گوشت آن جایز نیست، ولی خوردن نجاسات(غیر از مدفوع انسان) توسط حیوانات، سبب حرام شدن گوشت آنها نمیشود؛[1] پس در فرض سؤال، استفاده از مردار مرغ و خروس جهت تغذیه سایر حیوانات اشکالی ندارد.
2. تخمی که از بدن مرغ مُرده خارج میشود، اگر پوست روى آن سفت شده باشد، پاک است و خوردن آن مانعی ندارد، ولى ظاهر پوست آن نجس است و باید آنرا با آب شست.[2]
3. اجزایی از مُردار که دارای روح نمیباشد؛ از جمله پرهای آن، پاک بوده و قابل استفاده است.[3]

[1]. سبحانى، جعفر، رساله توضیح المسائل، ص 142، م 184، قم، مؤسسه امام صادق(ع)، چاپ سوم، 1429ق؛ ر. ک: ( حیوانات حرام گوشت نجاستخوار نجاست خوار) 2166.
[2]. امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده، بنیهاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج 1، ص 70، م 92، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ هشتم، 1424ق.