چنان چه با فردی صیغه موقت کرده باشیم و مدت تمام شده باشد و مایل به تمدید هستیم و وقفه ای حاصل شده باشد، جهت تمدید نیاز به گذراندن عده می باشد؟
پرسش
چنان چه با فردی صیغه موقت کرده باشیم و مدت تمام شده باشد و مایل به تمدید هستیم و وقفه ای حاصل شده باشد، جهت تمدید نیاز به گذراندن عده می باشد؟
پاسخ اجمالی

قبل از تجدید عقد با زنی که ازدواج موقت شده است باید عقد قبلی تمام شده باشد یا مدت باقی مانده توسط شوهر بخشیده شده باشد. پس اگر یک ماه عقد کرده باشند و بعد از مدتی بخواهند مدت را بیشتر کنند باید عقد تمام شود یا مدت باقی مانده بخشیده شود. در فرض این سؤال چون مدت تمام شده (و زن با کس دیگری عقد نکرده است)، پس جایز است بدون گذراندن دوران عده با همان شوهر سابق عقد موقت جدید داشته باشد.[1]

[1]  امام خمینی، تحریر الوسیلة، ج‏2، ص 290، مسالة 11.