من نمی توانم ازدواج کنم چون شرایطش نیست چکار کنم به گناه کشیده نشوم؟
پرسش
من نمی توانم ازدواج کنم، شرایطش نیست، چکار باید بکنم، نمی خواهم به گناه کشیده شوم، اما سخته و ...
پاسخ اجمالی

کاربر محترم؛

همان گونه که می دانید یکی از اهداف ازدواج رفع نیازهای جنسی است، و گر نه ازدواج هدف های مهم تری نیز دارد که در جای خودش به آنها پرداخته شده است.[1] اگر چه شرایط زمانه ازدواج جوانان را بسیار سخت نموده، اما کسانی که به آداب اسلامی پایبند و معتقد باشند که گشایش تمام امور به دست خداوند است، می توانند با توکل بر خدا به روش و شیوه ائمه (ع) اقتدا کنند و در امور مادی به دور از تشریفات با یک مراسم ساده و کم ترین امکانات، زندگی مشترک را شروع کنند، که اگر چنین کنند خداوند خود وعده داده که از فضل خود آنها را به ثروت می رساند. چنانکه در قرآن می فرماید: "عَزب هایتان (افراد مجرد) را و غلامان و کنیزان خود را که شایستگی ازدواج دارند، همسر بدهید. اگر بینوا باشند خدا به کرم خود توانگرشان خواهد ساخت، که خدا گشایش‏دهنده و داناست.[2] بنابر این بهترین راهی که برای جوانان پیشنهاد می شود تا به گناه نیفتند راحت گرفتن مسئله ازدواج است. انسان اگر بخواهد در ابتدای جوانی تمام امکانات یک زندگی را داشته باشد، در نهایت تشریفات مراسم عروسی برگزار کند، درآمد ماهیانه بالایی داشته باشد و... باید بداند که نه امروزه و نه در گذشته برای عموم مردم چنین چیزی امکان داشته است. بلکه عموماً جوانان پس از رسیدن به بلوغ سنی و فکری اقدام به ازدواج می کردند، سپس مشغول کار و تلاش می شدند و با کار و تلاش و به لطف و عنایت خدا به مرور زمان صاحب شغل، منزل و... می شدند.

بنا بر این شما می توانید و باید سعی کنید در اولین فرصت با یک ازدواج بسیار ساده خود را از دام گناه برهانید . باید بدانید که اگر کمی از شرایط و خواسته های خود در زمینه انتخاب همسر بکاهید و حاضر باشید با دختری که از مالی خانواده اش از خانواده شما پائین تر هستند ازدواج کنید دختران شایسته زیادی را برای همسری خواهید یافت. در غیر این صورت باید با روزه گرفتن و ورزش کردن و پر کردن اوقات فراغت خود غریزه جنسی خود را کنترل کنید تا به گناه نیفتید تا شرایط مطلوب شما برای ازدواج مهیا شود.

نمایه مرتبط:

رابطه تلاش و کوشش و دعا در امر ازدواج، 793 (سایت: 852) .

شرایط ازدواج موفق، 2776 (سایت: 3027) .