در خارج از ایران هستم. مادر مسنم در ایران است و دچار مشکلات پیری و بی قرار است. آیا اگر همسرم را رها کنم و به نزد مادر بیایم تا اسباب راحتی اش را در پیری فراهم کنم، گناه کرده ام؟ البته نگرانم که همسرم بر اثر نبودنم به معصیت بیافتد، وظیفه ام چیست؟
پرسش
در خارج از ایران هستم. مادرم در ایران است و مسن است و دچار پیری و بی قراری است و مسائل دیگری هست که راحت نیست. آیا اگر همسرم را رها کنم و به نزد مادر آیم تا اسباب راحتی را در پیری برایش فراهم کنم گناه است؟ البته خودم هم بی قرار هستم که همسرم به معصیت نیافتد چون که تنها می شود. حکم شرعی در این باره چیست؟ خدا پشت و پناهتان باشد.
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

موارد مختلف است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

حقوق زن که من جمله حق مضاجعه و حق جماع می باشد از جمله حقوق واجب است که تخلف از آن جایز نیست.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

تشخیص وظیفه در این مورد تابع شرایط مادر شما، خود شما و همسر شما می باشد:

1. اگر ترک همسر باعث گرفتاری وی به گناه شود، این جایز نیست.

2. اگر ترک مادر موجب صدمه جدی به وی گردد. این جایز نیست.

3. اگر در وضعیتی قرار دارید که ترک مادر موجب صدمه جدی به وی و ترک همسر موجب گناه او می گردد، و چاره ایی جز انتخاب یک از این دو ندارید، اختیار با شماست، هرچند بهتر است به مادر خود رسیدگی کنید بلکه شاید این امر متعین باشد. بنابراین، احتیاط واجب آن است که جلوی صدمه ی جدی به مادرتان را بگیرید.