کد سایت fa15839 کد بایگانی 16016 نمایه فاتح قسطنطنیه در کلام پیامبر اسلام (ص)
طبقه بندی موضوعی تاريخ بزرگان
خلاصه پرسش
صحابی ای که پیامبر او را مخاطب قرار داد و فرمود: حتماً قسطنطنیه را فتح می کنی و چه خوبند امیر آن و سربازانش، کیست؟
پرسش
صحابی ای که پیامبر او را مخاطب قرار داد و فرمود: حتماً قسطنطنیه را فتح می کنی و چه خوبند امیر آن و سربازانش، کیست؟
پاسخ اجمالی

این حدیث در کتاب مسند احمد آمده است،[1] که بر فرض درست بودن انتساب این حدیث به پیامبر اسلام (ص)، با توجه به این که فتح  قسطنطنیه در ماه جمادی الاول سال ۸۵۷ هـ. توسط سلطان محمد فاتح انجام شد، به طور طبیعی مخاطب کلام پیامبر (ص) هیچ فرد صحابی نبوده، بلکه شخص سلطان محمد خواهد بود. امّا گفتنی است که در هیچ کدام از منابع حدیثی شیعه اثری از این حدیث نیست. [2]

[1]. احمد بن حنبل، مسند، ج 4، ص 335، دارالصادق، بیروت.

[2]. برای آگاهی بیشتر از دیدگاه اهل سنت در مورد این حدیث و فتح قسطنطنیه می توانید مقاله «سلطان محمد فاتح و حدیث پیامبر در مورد فتح قسطنطنیه» را مطالعه نمایید.