اگر شخصی قبل از اذان، غسل جنابت کند، به طوری که هنگام اذان در حال غسل کردن باشد؛ آیا روزه او صحیح است و کفاره ندارد؟
پرسش
چنانچه قبل از اذان صبح جنب شده و تا نزدیکی اذان به تاخیر اندازد و قبل از اذان غسل کند، به طوری که هنگام اذان در حال غسل کردن باشد آیا روزه او صحیح است و کفاره ندارد؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر عمداً غسل را تا اذان صبح به تاخیر بیاندازد، روزه صحیح نیست و علاوه بر قضا کفاره نیز لازم مى‌گردد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر احتمال دهد که غسل قبل از دخول وقت، انجام گرفته اشکال ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

روزه تان صحیح است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

اگر اطمینان داشته باشد که وقت برای غسل دارد، روزه صحیح است هر چند در بین غسل اذان گفته شود و اما اگر آن قدر تأخیر انداخته که وقت برای غسل نداشته، وظیفه اش تیمم بوده است که اگر به وظیفه عمل نکرده و غسل کرده است روزه باطل و علاوه بر قضا؛ کفاره افطار عمدی دارد.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

اگر قبل از اذان صبح غسل پایان یابد، روزه او بلا اشکال است.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

لینک به سایت استفتائات