می خواستم بدانم معیار نخود طلا امروزه چگونه محاسبه می شود یعنی معادل چند گرم طلاست؟
پرسش
با سلام. در رساله ذکر شده کفاره جماع با زن حائض 18 یا 9 نخود طلا می باشد. می خواستم بدانم معیار نخود طلا امروزه چگونه محاسبه می شود یعنی معادل چند گرم طلاست؟
پاسخ اجمالی

اگر شماره روزهاى حیض زن به سه قسمت تقسیم شود و مرد در قسمت اول آن، با زن خود در قُبُل جماع کند، بنا بر احتیاط واجب باید هیجده نخود طلا کفّاره به فقیر بدهد و اگر در قسمت دوم جماع کند، نه نخود و اگر در قسمت سوم جماع کند، باید چهار نخود و نیم بدهد.[1]

و هر هیجده نخود برابر یک مثقال شرعى یا چهار و نیم گرم است.[2]

خاطر نشان می شود درباره کفاره، در مورد مذکور، بین علما اختلاف نظری وجود دارد که جهت آگاهی از آن می توانید به منبع  مذکور در پاورقی مراجعه فرمایید.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

نزدیکی در ایام عادت زنانه (پریود) حرام است. این عمل کفاره ای جز استغفار ندارد، هر چند احتیاط آن است اگر در ابتدای عادت رخ داد، یک دینار، و اگر در میانه عادت بود، نصف دینار و اگر در انتهای عادت تحقق پیدا کرد، ربع دینار کفاره به فقیر داده شود و دینار معادل چهار و نیم گرم طلا می باشد.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1]. توضیح المسائل (محشى - امام خمینى)؛ ج‌1، ص 261، م 452.

[2]. همان.