منظور از جمله «السلام علیک یا حجة الله التی لا تخفی» چیست؟
پرسش
منظور از جمله «السلام علیک یا حجة الله التی لا تخفی» چیست؟
پاسخ اجمالی

«السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا حُجَّةَ اللَّهِ الَّتِی لَا تَخْفَى‏»، فقره ای از یکی از زیارات امام زمان (عج) است که در کتاب های حدیثی و دعا آمده است.[1]

دربارۀ معنای آن دو احتمال داده می شود:

1. امام زمان (عج) حجّت خدا است و حجّت بودن او به ادّلۀ عقلی و نقلی قاطعى ثابت شده است؛[2] لذا امامت او روشن بوده و بر هیچ عقل سلیمی پنهان و پوشیده نیست.

2. امام زمان (عج) که حجّت خدا است، در میان ما وجود دارد و مخفی نیست، ولی ما او را نمی بینیم؛ همانند آفتابی که در زیر ابر غایب باشد.[3]

پس، در دوران غیبت اگرچه جسم ولی عصر (عج) به علت وجود خطرات و یا مصالح دیگری از دیدۀ مردم نهان است، ولی علم به او و امامت او برای مردم پوشیده نیست و همه از آن آگاهی دارند، و در قلب و جان انسان های مؤمن جا داشته و پابرجاست و مردم بر اساس رهنمودها و عنایات غیبی او زندگی می ‏کنند.

[1] . مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج 99، ص 117، دار إحیاء التراث العربی، بیروت، چاپ دوم، 1403ق؛ عاملی کفعمی، ابراهیم بن علی، المصباح، ص 495،  دار الرضی (زاهدی)، قم، چاپ دوم، 1405ق.