این جانب اهل فیلیپین هستم؛ در شرایطی که راه دسترسی به یک مجتهد برایم مقدور نیست و نیز مطمئن نیستم که سادات نیازمندی در کشورمان زندگی می کنند یا خیر، خمس را باید به چه کسی پرداخت کرد؟
پرسش
سلام علیکم. این جانب اهل فیلیپین هستم و سؤالی در خصوص خمس دارم. تا آنجا که من می دانم ما می بایست خمس خود را به مجتهد و یا نماینده وی پرداخت نمائیم و نصف دیگر آن را به سادات نیازمند بدهیم، امّا در این شرایطی که راه دسترسی به یک مجتهد برایم مقدور نیست و نیز مطمئن نیستم که سادات نیازمندی در کشورمان زندگی می کند یا خیر، به چه کسی باید خمس را پرداخت؟
پاسخ اجمالی

پاسخ های دریافتی از دفاتر مراجع عظام تقلید به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): شما مجازید که حق شرعی (خمس) را کنار بگذارید و نزد خود نگه دارید تا وقتی که امکان رساندن این اموال به نماینده حضرت آیت الله باشد و آن را به ایشان پرداخت کنید.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): می توانید از طریق بخش (وجوهات) سایت معظم له اقدام فرمایید.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) در خصوص این پرسش چنین است:

شما می توانید از طریق اینترنت یا حواله بانکی پول را به مجتهد جامع الشرایط یا وکیل وی برسانید و بهتر است آن را به رهبر اسلامی یا وکیل وی تحویل دهید و در هر حال بدون اذن خاص از مجتهد جامع الشرایط یا وکیل او نمی توانید خمس را به کسی پرداخت نمایید.

لینک به سایت استفتائات

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.